Els consellers municipals del districte centre-sud de Dublin han aprovat de tancar el carreró de mala mort anomenat Swan Alley, al barri de les Liberties, que darrerament havia esdevingut un cau de malfactors generant moltes molèsties a veïns i comerciants, que ara viuran més tranquils.

D'ençà dels Jocs de Tòquio del 2021, An Post pinta de color daurat la bústia més propera a la casa dels esportistes irlandesos que hagin guanyat una medalla d'or. En el cas de Kellie Harrington, com va repetir la gesta a París l'any 2024, també han pintat d'or el mobiliari urbà del seu carrer.

Parlant de rius dublinesos destaca, sens dubte, un nom: Liffey. Tanmateix, per sota de la ciutat hi ha molts rius i rierols, com el Poddle i el Camac, totalment desconeguts pel gros dels ciutadans, però que en el passat van tenir un paper molt important en el desenvolupament econòmic de Dublin.

Fins a final del 2006, les seleccions irlandeses de rugbi i de futbol rebien els equips visitants en un vell i atrotinat Lansdowne Road, però del 2007 al 2010, al mateix lloc, va emergir el flamant Aviva Stadium, una joia de l'arquitectura esportiva que va simbolitzar el pas d'Irlanda cap a la modernitat.

El papa Joan Pau II va congregar un milió de persones al Phoenix Park de Dublin durant la seva visita a Irlanda l'any 1979 i d'aquell esdeveniment històric n'han quedat dues herències: la Creu Papal i els milers d'irlandesos nascuts en aquella època que van ser batejats com a John Paul.

De fa uns anys, el Liffey Sweeper navega pel riu escombrant els residus que hi floten, sobretot ampolles de plàstic, que són reciclades i de tant en tant convertides en mobiliari urbà, com un banc a les Docklands, que alguns ja anomenen el radiador i que s'adapta a tota mena d'usuaris.

A Dublin hi ha un barri que s'escriu de dues maneres diferents: Phibsboro o Phibsborough. Tanmateix, ambdues formes són acceptades per tothom; Phibsborough és el nom oficial i és emprat pel gros de l'administració pública, mentre que Phibsboro és més popular entre els residents. TEXT.

Amb la proliferació dels smartphones, molts vianants caminen pel carrer com si fossin zombis, amb els ulls clavats a la pantalla del mòbil i sense parar atenció al que passa al seu voltant; això ha fet augmentar de manera alarmant el nombre d'accidents i els experts en urbanisme hi volen posar remei. TEXT.