La doble ració electoral del set de juny -locals i europees- fa que els cartells dels candidats apareixin com bolets als carrers més concorreguts, un fet que, de retruc, reobre el debat sobre l'obsolescència d'aquesta pràctica, oimés en l'era digital, quan es pot arribar a milers de persones via xarxes socials. TEXT.

Per a bé o per a mal, Dublin ha canviat molt durant el darrer segle i hom hi pot trobar els mateixos comerços de qualsevol altra ciutat important; tanmateix, aixecant la vista, algunes façanes en fan reviure el passat comercial atès que encara hi ha escrit el nom dels negocis que antany ocupaven l'edifici. TEXT.

Enguany, Dublin és la Capital Europea del Turisme Intel·ligent com a reconeixement al procés de transformació cap a una ciutat més sostenible, accessible, cultural i digital. Entre altres iniciatives hi ha una pantalla rodona, que durant tot el dia permet de veure què fan els novaiorquesos i viceversa. TEXT.

A la lliga irlandesa de futbol hi ha molts derbis, principalment perquè, de deu equips, n'hi ha quatre que són de Dublin -i fins i tot a vegades, cinc-, però el derbi amb més rivalitat del campionat és, sens dubte, el del comtat de Louth, que té el Drogheda Utd i el Dundalk FC de protagonistes. TEXT.

Antigament, els urinaris públics formaven part del paisatge urbà, però de mica en mica van anar tancant seguint el consell de la Garda, que veia com aquests llocs eren un cau que atreia el pitjor de cada casa. Amb tot, n’hi ha que encara són al mateix lloc, tancats, però l'espera d'una nova oportunitat. TEXT.

La prolongació de la línia verda del Luas cap al sud es va dissenyar durant els anys de bonança, quan hom preveia un alt nombre de promocions immobiliàries al llarg el seu recorregut, però la bombolla va esclatar i ara algunes parades són al mig del no res, fent que els combois del tramvia no s’hi aturin. TEXT.

Durant els darrers mesos, alguns carrerons de mala mort que hi ha al centre de Dublin han estat d’actualitat perquè hi ha qui els vol tancar, adduint que són un pol d’atracció de malfactors, però en el cas de Talbot Lane ha estat el contrari després que un grup d’artistes hi hagi deixat la seva empremta. TEXT.

A la riba nord del riu Liffey i més concretament a Innis Quay hi ha un edifici molt singular, sobretot per les seves imponents columnes, que recorden un temple romà, i per la icònica cúpula de color verd, ara una mica descolorida: les Quatre Corts, un nom molt descriptiu atès que hi ha quatre corts. TEXT.