A les imatges antigues de Dublin hom pot veure molta gent desplaçant-se en bicicleta, però la febre de l’automòbil va fer que anar amb bicicleta pel centre de la ciutat fos considerat d’eixelebrats. De tota manera, durant les darreres dues dècades, la bicicleta ha tornat als carrers. TEXT.

La nombrosa diàspora xinesa repartida arreu del món acostuma a concentrar la seva activitat comercial en llocs molt concrets de les ciutats on viuen els seus membres i en el cas de Dublin és a Parnell Street, conegut com la petita Chinatown de la capital irlandesa. TEXT.

La primera sessió del Cinefòrum del Casal Català d'Irlanda ha tingut el film Alcarràs de protagonista i ha servit a la nova junta de l'entitat per a presentar-se en societat i detallar el pla d'acció per als mesos vinents, en què hi haurà una sessió mensual de cinema i festes nostrades, com Sant Joan. TEXT.

Durant els darrers anys, el barri dublinès d’Stoneybatter -Bóthar na gCloch, en gaèlic, i La Carretera de les Pedres, en català- ha estat envaït per hordes de modernets que l’han transformat de dalt a baix, passant de ser un barri obrer sense res d’especial a ser el barri hipster per excel·lència de la ciutat. TEXT.

Com a moltes ciutats, a Dublin també hi ha zona blava, que s’ha de pagar comprant un tiquet al parquímetre. Amb tot, hi ha automobilistes que es fan l’orni i que en cas de ser enxampats, reben un regal dels clampers, uns individus sense pietat que són als Antípodes de les Germanetes de la Caritat. TEXT.

Al King's Inns Park de Dublin, zona verda situada entre els barris d'Smithfield i de Phibsboro, ja fa molts anys que un plataner londinenc, conegut popularment com l'arbre caníbal, marca territori just a l'entrada del parc mirant d'engolir una cosa de digestió molt pesada: un banc de ferro. TEXT.

Com a cada partit del Barça, els culers Irish van trobar-se ahir al Buskers per a mirar el derbi que els podia fer campions. El partit va encarrilar-se ben aviat i es va viure amb molta calma, tot i que, durant els darrers vint minuts, molts no van poder reprimir-se i de tant en tant es van deixar anar. TEXT.

Una de les coses que més han canviat a Dublin d’ençà de la irrupció del Tigre Celta és la zona de les Docklands, els molls situats al tram final del Liffey, que van passar de ser la zona més grisa i bruta de la capital irlandesa a ser la més cool de la ciutat, amb un ampli ventall d'edificis moderns. TEXT.

Pàgina 1 de 4