The Tyets van aterrar dijous a Dublin i van fer un sold out -tot venut- al Bernard Shaw, que va vibrar de valent amb el trapeton Made in el Maresme del duet mataroní. Òbviament, el moment de màxima bogeria va ser quan Oriol de Ramon i Xavier Coca van cantar els seus hits Coti x Coti, Bailoteo o Olívia. TEXT.

Durant el desembre, alguns dels llocs més emblemàtics de la capital irlandesa són l'escenari de projeccions molt vistoses en el marc de les Dublin Winter Lights -les Llums d’Hivern de Dublin-, una iniciativa que té l’objectiu de posar llum als vespres foscos i freds d’aquesta època de l'any. TEXT.

Per la banda sud de Dublin discorre el Grand Canal, una obra d'enginyeria que va entrar en servei a principi del segle XIX després de quaranta-set anys de treballs i tot i que el darrer trajecte de transport de mercaderies fou l'any 1960, el canal ha esdevingut un lloc d'esbarjo per als dublinesos. TEXT.

Un Leinster contra Munster és el partit de màxima rivalitat oval que es disputa a Irlanda i és que enfronta els dos millors equips de l’illa, fet que obliga a traslladar el partit de l'RDS Arena fins a l'Aviva Stadium, com fou el cas del passat 25 de novembre, que serví per a homenatjar Jonathan Sexton. TEXT.

Dijous al migdia alguns escolars de la Gaelscoil Choláiste Mhuire van ser atacats per un home armat amb un ganivet, amb el resultat de diversos ferits. Després va córrer el rumor que l’atacant era algerià i va començar una protesta que va derivar en crema de vehicles i saquejos als comerços. TEXT.

L'edifici on antigament hi havia el Clerys, els grans magatzems que eren tota una institució del comerç dublinès, ha romàs sense activitat econòmica d'ençà del juny del 2015, quan va tancar de manera sobtada, i malgrat que se n'ha anunciat la reobertura, sembla que per ara la persiana continuarà baixada. TEXT.

Ja fa anys que els sacs de sorra són un element del paisatge del front marítim de Clontarf i és que Comú de Dublin i veïns han romàs enfangats en un estira-i-arronsa permanent sobre l'alçada del mur de contenció que hauria de protegir el barri dels forts temporals que, de tant en tant, afecten la zona. TEXT.

Els 43.881 espectadors que ahir van omplir l’Aviva Stadium durant la final de la Copa d’Irlanda suposen un rècord històric en un partit entre equips de la lliga irlandesa de futbol, fet que il·lustra el creixement de l’interès dels afeccionats pels equips de l’illa, de sempre eclipsats per la Premier League. TEXT.